Despre Exatel

Suntem unicul producator roman de aparatura dozimetrica si de radioprotectie, omologata si certificata de catre BRML (Biroul Roman de Metrologie Legala), CNCAN (Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare) si laboratoarele acreditate in domeniu.

Activitatea Exatel se concentreaza pe cateva directii principale: productie de aparatura dozimetrica si de radioprotectie, servicii pentru instalatii radiologice si cercetare-dezvoltare.

Istoricul Exatel

Echipa Exatel

Ne mandrim cu o echipa de elita ce a obtinut pe parcursul timpului grade stiintifice de cercetare: Cercetatori Stiintifici Principali - gradele I, II si III, doctori in stiinte. Echipa noastra este implicata de peste 20 de ani in activitati de cercetare, proiectare, executie, montare, punere in functiune de instalatii radiologice de masura-control, in domeniul radiometriei industriale.

De asemenea, personalul nostru este calificat suplimentar pentru activitati in domeniul nuclear, prin absolvirea de cursuri de calificare la organisme acreditate CNCAN si este posesor de permise de exercitare CNCAN nivel II si III in domeniile SI (surse inchise) si GR (generatori radiatii).

Ne-am infiintat in anul 1991 si, in cei mai bine de 17 ani de activitate, am ramas consecventi setului de valori la care ne raportam activitatea de zi cu zi: profesionalism, calitate, promptitudine, corectitudine, seriozitate.

1991 - 1997: Am desfasurat activitati in domeniul eletronicii industriale - sisteme de avertizare si securitate, radiometrie industriala (modernizarea sistemelor de detectie si achizitia datelor radiometrice).

1997: Exatel a fost autorizata CNCAN pentru lucrari de instalare, montare, verificare, reparare si dezmembrare instalatii radiologice industriale.

2003: Exatel a fost autorizata CNCAN pentru activitatea de productie aparatura dozimetrica si de radioprotectie.

2003: Exatel a produs si montat sistemele de monitorizare a radioactivitatii mediului in zonele Cernavoda si Kozlodui. Compania a montat 43 de sisteme de monitorizare ce transmit datele la dispeceratul central al Ministerului Mediului din Bucuresti, prin legatura directa de satelit. Sistemele realizate si montate functioneaza continuu din anul 2003, furnizand informatii la nivel national, care se includ in bazele de date europene.

2005-2007: EXATEL a proiectat, produs si livrat aparatura de monitorare radiatii pentru dotarea trupelor NBC din cadrul MAPN si pentru laboratoarele Agentiilor de Protectie a Mediului Teritoriale.

Certificarea Exatel

Ne-am angajat sa ne desfasuram activitatea in conditiile impuse de sistemul de asigurare a calitatii ISO 9000:2000, 2001, certificat de catre Societatea Romana de Asigurare a Calitatii si IQ NET.

 

Clientii Exatel

Exatel are in prezent un numar important de contracte de servicii pentru instalatii radiologice. Printre clienti se numara companii multinationale precum Philip Morris, British American Tobacco, Tuborg, European Drinks, Romaqua Group, Holcim Romania, Inbev Romania, Heineken.Proiecte de mare complexitate realizate de Exatel in ultimii ani:

Contract MENER “Elaborarea de Tehnici si realizarea de echipamente automatizate de masurare, stocare, transmisie de date in timp real, precum si software specializat pentru monitorarea calitatii aerului (radioactivitate si noxe) la nivel national si local, cu asigurarea avertizarii/alarmarii rapide”. Contractul a fost finalizat, prin omologare prototip si realizarea seriei zero.

Contract PHARE "Radioactivity Monitoring - Early Warning Systems for Cernavoda and Bechet Areas in Romania." Traductorii de radiatii si sistemele de achizitie au fost proiectate de EXATEL si au fost puse in functiune in anul 2003, in prezent fiind montate 49 de puncte de masurare in zonele Cernavoda si Bechet.

Contract "Modernizare radiometru alfa-beta" si "Spectrometru gamma mobil dispus pe autolaboratorul radiologic" realizate in colaborare cu unitati de cercetare din cadrul Ministerului Apararii Nationale.

In cadrul EXATEL functioneaza un compartiment de dezvoltare software specializat in programare microcontrollere pentru aplicatii industriale, sisteme de achizitie, transmisie date si software de prelucrare pe calculatoare PC pentru platforme Windows, Linux, Java.

Exatel: producator de aparatura dozimetrica si de radioprotectie
Copyright 2008 - EXATEL SRL