Cercetare si dezvoltare

Raport de autoevaluare - iunie 2008

Societatea noastra este preocupata in modernizarea continua a tehnicilor, tehnologiilor si produselor proprii si a unor parteneri din institute de cercetare-dezvoltare din domeniul fizicii si instrumentatiei de masura, control si monitorare a radiatiilor ionizante.

EXATEL a fost si este implicata si in prezent in contacte de cercetare-dezvoltare. Contractele s-au derulat incepand din anul 2001 si in prezent sunt incheiate si in curs de elaborare contracte de cercetare cel putin pana in 2010.

Principalele directii abordate sunt legate de dezvoltarea de noi detectori, sisteme de achizitie, software specializat pentru prelucrare stocare si transmisie a datelor.

Persoanele implicate in contracte de cercetare-dezvoltare din partea EXATEL, au desfasurat activitati de cercetare, proiectare executie, montare, punere in functiune de instalatii radiologice de masura control in domeniul radiometriei industriale perioade indelungate (peste 20 ani).
Personalul este calificat suplimentar pentru activitati in domeniul nuclear prin absolvirea de cursuri de calificare la organisme acreditate CNCAN si este posesor de permise de exercitare CNCAN in domeniul SI (surse inchise) si GR (generatori radiatii).

Contracte de cercetare finalizate:

  • Elaborarea de tehnici si realizarea de echipamente automatizate de masurare, stocare, transmisie de date in timp real, precum si software specializat pentru monitorarea calitatii aerului (radioactivitate si noxe) la nivel national si local, cu asigurarea avertizarii/alarmarii rapide. Contract finalizat in anul 2003.
  • Modernizare Radiometru alfa-beta. Contract realizat in colaborare cu unitatea de cercetare-dezvoltarea CBRN a Ministerului Apararii. Contracul a fost finalizat in anul 2005.
  • Spectrometru gamma mobil dispus pe autolaboratorul radiologic. Contract realizat in colaborare cu unitatea de cercetare-dezvoltarea CBRN a Ministerului Apararii. Contracul a fost finalizat in anul 2006.

Contracte de cercetare in curs:

  • Sistem autonom telecomandat, de detectie a materialelor radioactive si a substantelor toxice, pentru prevenirea actelor de terorism cu “Bombe murdare”. Contractul se deruleaza in periooada 2007-2010 si este executat in colaborare cu Institutul National de C-D de Fizica si inginerie Nucleara- Horia Hulubei, Institutul National de C-D pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei, Institutul de cercetare CBRN al Ministerului Apararii.
    Stadiul realizarii ›
  • Sistem de monitorizare a nivelelor de iradiere x, gamma, neutroni si contaminare alfa-beta, cu teletransmisia datelor, pentru zone de risc radiologic”. Contractul se deruleaza in periooada 2007-2010 si este executat in colaborare cu Institutul National de C-D de Fizica si inginerie Nucleara - Horia Hulubei, Institutul National de C-D pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei.
    Stadiul realizarii ›
Exatel: producator de aparatura dozimetrica si de radioprotectie
Copyright 2008 - EXATEL SRL